Tijdens Earth Hour op zaterdag 26 maart zetten om 20.30 uur miljoenen mensen wereldwijd gedurende één uur het licht uit. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van onze aarde. Ook de gemeente Weert doet mee door de verlichting van Museum W en de Sint-Martinuskerk uit te schakelen...

Doe mee met Earth Hour op 26 maart

Gemeente Weert schakelt verlichting Museum W en Sint-Martinuskerk uit

Tijdens Earth Hour op zaterdag 26 maart zetten om 20.30 uur miljoenen mensen wereldwijd gedurende één uur het licht uit. Dit doen ze om aandacht te vragen voor de kwetsbaarheid van onze aarde. Ook de gemeente Weert doet mee door de verlichting van Museum W en de Sint-Martinuskerk uit te schakelen.

Klimaatverandering op de kaart zetten

Dit wereldwijde signaal is belangrijk om het probleem én de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor onze natuur op aarde.

Wethouder Van de Loo

“Door de verlichting van Museum W en de Sint-Martinuskerk één uur uit te schakelen, vragen we aandacht voor klimaatverandering. Maar we doen natuurlijk meer om ons steentje bij te dragen. Zo is onlangs bijvoorbeeld de Warm Wonen Winkel, een infocentrum voor duurzaamheid, geopend op Meikoel 3. En we geven advies en subsidie voor het afkoppelen van regenwater.”

Wethouder Henk van de Loo

Doet u ook mee?

Ook u kunt aandacht vragen voor klimaatverandering. Schakel op zaterdag 26 maart vanaf 20.30 uur één uur het licht uit. Hoe meer deelnemers tijdens Earth Hour, des te krachtiger is het signaal en de bewustwording dat we zuinig moeten zijn op onze aarde.

Earth Hour: Foto van een ledlamp.