Duurzame Huzien Route dit jaar online van 7-15 november

Nu mensen meer tijd in huis doorbrengen, is een comfortabel en energiezuinig huis extra belangrijk. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl.

Ervaringen online delen

De Duurzame Huizen Route is een platform vol met ervaringsverhalen over duurzaam wonen. De gemeente Weert ondersteunt dit initiatief, zodat inwoners geïnspireerd worden door goede voorbeelden; zoals isolatie, een warmtepomp, natuurlijke materialen of een aardgasvrij huis. Het hele jaar zijn de woningen online te bekijken en in het najaar is een deel daarvan te bezoeken.

Vanwege de coronamaatregelen gebeurt het bezoek dit jaar online, door middel van videogesprekken. Dé kans om eens binnen te kijken bij een huis aan de andere kant van Nederland, bijvoorbeeld bij een huis dat lijkt op uw eigen woning of met een specifieke maatregel. De komende weken wordt de lijst met bezoekmogelijkheden steeds verder aangevuld. Na inschrijving ontvangt u een duidelijke instructie over hoe het videogesprek in zijn werk gaat. Er plek voor 8 bezoekers per video-ontmoeting.

Weertse huizen digitaal opengesteld

In de gemeente Weert stellen twee woningen hun deuren digitaal open. Hilde van Dael en haar man en Thijs Mackus en zijn partner. De woningen zijn via onderstaande links te bekijken:

https://duurzamehuizenroute.nl/woning/vrijstaande-woning-2019-stramproy

https://duurzamehuizenroute.nl/woning/vrijstaande-woning-2017-weert

Andere woningen in de omgeving zijn te vinden via:

https://duurzamehuizenroute.nl/voorbeeldwoningen?straal=20&positie=Weert&=Zoeken