Energiemarkt & Pitches in NMC op zondag 1 maart 2020

Zonnepanelen in je dak, kan dat? Welke soorten isolatiematerialen zijn er? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische auto? Allemaal vragen die je op de Energiemarkt & Pitches op zondag 1 maart van 13.00 tot 16.00 uur kunt stellen in het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren man (NMC), aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Toegang is gratis.

Informatiemarkt

Lokale en regionale bedrijven, organisaties en deskundigen informeren je graag over een bepaald aspect van duurzame energie. Er staan kraampjes met isolatiematerialen en zonnepanelen. Je kunt gratis een quickscan van je woning laten maken door energiecoaches van WeertEnergie. Zodat je weet welke stappen je kunt nemen om je huis energieneutraal te maken. Medewerkers van autobedrijf Heurkens Group staan met twee elektrische auto’s op de parkeerplaats bij het NMC. Zij showen de wagens en geven uitleg. Bij Isosfeer Weert kun je je laten voorlichten over verschillende soorten isolatiemateriaal. Vind je zonnepanelen op het dak esthetisch niet mooi? Leg dan je oor te luister bij SCX Solar. Zij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van zonnepanelen in het dak.

Presentaties

Zowel Heurkens Group, SCX Solar, als chemicus en scheikundedocent Peter Ramaekers én ervaringsdeskundige Thijs Mackus geven een korte presentatie (pitches) in het leslokaal. Thijs Mackus heeft samen met zijn vrouw Loes Janssen afgelopen jaar een duurzaam huis gebouwd. Thijs deelt zijn persoonlijke ervaringen en heeft een aantal handige tips. Peter Ramaekers gaat in zijn pitch in op waterstof. Wat is het en welke schakel kan het innemen in de energietransitie? Kijk voor de tijden van de pitches op de site nmcweert.nl.

Energiecircuit voor kinderen

Voor de kinderen is er een mini energiecircuit met opdrachten uitgezet. Bij de balie kunnen ze gratis een strippenkaart afhalen. De opdrachten variëren in moeilijkheid. Met een beetje hulp van (groot)ouders ontdekken de kinderen verschillende aspecten van energie. Uiteindelijk is een volle strippenkaart goed voor een fruitijsje.

Locatie en tijd

Zondag 1 maart van 13.00 tot 16.00 uur

Natuur- en Milieucentrum De IJzeren man (NMC), Geurtsvenweg 4 in Weert

Toegang is gratis