Logo HeerlijkWeert.

Nieuws over 2020 Challenge: Tijd voor biodiversiteit!

Laat je inspireren door de campagne 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit!

 

 

Het Raphaelpad is een van de groene parels in Weert en de locatie voor het startsein van de 2020 Challenge: tijd voor Biodiversiteit
Logo Heerlijk Weert.

Bermenonderzoek studenten toont bijzondere bermbewoners

Weert en Nederweert werken aan verhoging biodiversiteit bermen. Drie studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch onderzochten de afgelopen weken voor hun afstudeerproject wegbermen in de gemeenten Weert en Nederweert op de aanwezigheid van soorten planten en insecten. Ze vonden hierbij ook een aantal bijzondere bermbewoners.

Lees verder...
Bermen in Weert

Onderzoek naar biodiversiteit in Weert

Studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch onderzoeken voor hun afstudeerproject wegbermen in de gemeenten Weert en Nederweert. Met hun onderzoek gaan zij de komende maanden verschillende bermen in het buitengebied in kaart brengen op de aanwezigheid van soorten planten en insecten. Met deze informatie gaan zij beide gemeenten adviseren in het ecologisch bermbeheer.

Lees verder...
Wethouder Geert Gabriëls en stadsecoloog Renata Bruinsma bij de start van de 2020 Challenge.

Lancering 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit

Wat zijn we trots! Op 13 feb 2020 werd op het St. Raphaëlpad in Weert de 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit! gelanceerd. Wethouder Geert Gabriels en stadsecoloog Renata Bruinsma onthulden het logo van Heerlijk Weert / 2020 Challenge en hingen drie nestkasten op waar de vogels komend voorjaar weer lekker in kunnen gaan broeden.

Lees verder...
Raphalepad, een van de groene parels in de Weerter Binnenstad

Startsein Weerter 2020 Challenge: Tijd voor biodiversiteit!

Weert gaat aan de slag met biodiversiteit. Stadsecoloog Renata Bruinsma en wethouder Geert Gabriëls lanceren op 13 februari 2020 de Weerter 2020 Challenge: Tijd voor Biodiversiteit! Iedereen die de natuur belangrijk vindt, is welkom om hierbij aanwezig te zijn! De lancering vindt plaats van 15.30 tot 16.30 uur op het St. Raphaëlpad in Weert.

Lees verder...