Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over het onderhouden van je verwarmingsinstallatie, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Onderhoud je verwarmingsinstallatie regelmatig

Regelmatig onderhoud van je cv-ketel of verwarmingsinstallatie is een goede manier om energie (en kosten) te besparen.

Een monteur controleert dan of de ketel goed is afgesteld en voorkomt daarmee ook eventuele reparatiekosten. Ook bespaar je met een goed afgestelde ketel gas en daardoor dus geld. Daarnaast voorkomt regelmatige controle dat er per ongeluk schadelijke gassen je huis in komen. 

Onderhoud dat zelf te doen is, is het controleren van de waterdruk op de meter en het ontluchten van de ketel. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing, of neem contact op met je installateur. Groter onderhoud kan het best door een specialist worden uitgevoerd. 

Een oudere cv-ketel moet jaarlijks worden schoongemaakt en nagekeken. Voor een nieuwere ketel is, in overleg met de installateur, eens in de twee jaar voldoende. 

Houd rekening met...

  • Deze maatregel kan het beste uitgevoerd worden door een professioneel bedrijf, maar kan ook gedeeltelijk gedaan worden door doe-het-zelf oplossingen. Zorg dat je de voor- en nadelen en veiligheidsrisico’s zelf goed in kaart brengt om een goede afweging te maken.

Deze maatregel draagt bij aan…

Energie(transitie)

Gezondheid

Handige websites

 

Foto van een radiator.