Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over het je radiatoren voorzien van ventilatoren/boosters, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Radiatoren voorzien van ventilatoren/boosters

Een radiator ventilator of -booster is een kleine ventilator die je onder de radiator kunt bevestigen en die de warme lucht beter verspreidt door de ruimte. De ventilator moet je met een stekker in het stopcontact steken om het te laten werken. 

Een voordeel van de ventilator is dat de warmte niet tussen de wand en radiator blijft hangen, maar onmiddellijk wordt verspreid. Daardoor heb je ook minder last van het feit dat warmte naar boven stijgt en zo tegen het plafond blijft hangen. Alle gedeelten van de woning worden dus gelijkmatig verwarmd en zo hoeft de verwarming ook minder hard te werken om een ruimte op temperatuur te brengen. Dat zorgt automatisch voor een lager energieverbruik, en dus lagere energiekosten en CO2 uitstoot. 

Door het gebruik van radiator ventilatoren is een standaard instelling van je cv-ketel van 80° niet nodig, en kan deze ook lager worden ingesteld. De temperatuur kan dan ook lager zijn, wat weer energie bespaart. Bekijk hier de voordelen van het instellen van een lagere cv-temperatuur. 

Deze maatregel draagt bij aan…

Energie(transitie) 

Handige websites