Logo HeerlijkWeert.

Vraagje... over biodiversiteit

Nieuwe dingen kun je leren door nieuwsgierig te zijn. Je te verwonderen over hoe iets werkt of in elkaar zit. Het helpt om de vragen die je hebt hardop te stellen. Tijd voor Biodiversiteit nodigt alle Weertenaren; jong en oud, uit om vragen over Biodiversiteit in te sturen. Het team gaat dan op zoek naar antwoorden. Samen weten we meer!

Heb jij een vraag over biodiversiteit, over de natuur of over dingen in je omgeving waarover je je verwonderd? Stuur je vraag in een filmpje naar de facebookpagina Heerlijk Weert en we gaan zo snel mogelijk voor je op zoek om een antwoord te vinden!

Wat kun je zal vragen? Hoe bestuift een bij een bloem? Wat gebeurt er met planten in de winter? Hoe kan er uit een bolletje zo'n mooie tulp groeien? Waar zijn wormen eigenlijk voor? Waarom is het ze droog in de tuin en wat kan ik eraan doen?

 

Kijk op facebook Heerlijk Weert voor alle berichten!

https://www.facebook.com/HeerlijkWeert/

 

 

logo vraagje
logo Vraagje

VRAAGJE VAN HERRE

Op deze prachtige paasmaandag brengen we je de eerste vraag van onze rubriek VRAAGJE. Herre, leerling van Koers in Weert: 'Waarom zie ik steeds minder bijen in onze tuin en wat kan ik daaraan doen?'

Lees verder...
logo vraagje

VRAAGJE VAN BRAM

‘Waarom heeft een jaar vier seizoenen?’ die vraag kregen we van Bram, leerling van basisschool Ojbs De Duizendpoot in Stramproy! Goeie vraag Bram! Weet jij het antwoord?

Lees verder...
Logo Vraagje

VRAAGJE VAN NNENNA en IZZI

‘Waarom gaat de slechtvalk zo snel en andere vogels die groter zijn, minder snel?' en 'Waarom is de slechtvalk zo belangrijk voor de natuur?' die vragen kregen we van Nnenna en Izzi, leerlingen van basisschool Ojbs De Duizendpoot in Stramproy! Goeie vragen meiden! Weet jij het antwoord?...

Lees verder...
Foto bij VRAAGJE schaduwminnende planten

VRAAGJE VAN MEVR LARDINOIS-VAN DER LOOIJ

'Hallo, hebben jullie tips voor het aanleggen van een biodiverse tuin in de (half) schaduw?' - deze vraag kregen we van Cessie Lardinois-van der Looij uit Weert.

Lees verder...