WeertEnergie zoekt Energieverkenners m/v

Voor het project Warm Wonen in Weert zoekt de burgercoöperatie inwoners (m/v) van Weert, die zich als vrijwilliger willen inzetten om anderen te helpen bij het vinden van oplossingen om hun woning energiezuinig te maken. Je werkt als energieverkenner en voert met inwoners gesprekken aan huis. Je krijgt een eendaagse opleiding vanuit de Natuur en Milieufederatie Limburg en hebt al verschillende ervaren collega’s.

Tot de werkzaamheden van een energieverkenner horen:

  • Het opnemen van de energiekenmerken van de woning middels een checklist;
  • Het bespreken van besparingsmogelijkheden voor huisbezitters, zowel wat betreft het nemen van maatregelen voor de woning als het geven van tips in huis;
  • Het geven van adviezen in het energieloket op toerbeurt;
  • Het overleggen met collega’s, professionele adviseurs (coaches) en medewerkers van het projectbureau.

Een energieverkenner werkt samen in een team van vrijwilligers en enkele professionele adviseurs. Hij/zij heeft bijzondere interesse in de energietransitie en heeft enige technische achtergrond of affiniteit met techniek (ervaring dan wel opleiding). Hij/zij is contact- en klantvriendelijk en is bereid om incidenteel ook eens op een avond of op een zaterdag het project te vertegenwoordigen. De verkenner is mobiel en is in staat om op eigen kracht bezoeken te kunnen afleggen in de gemeente Weert.

Voor de werkzaamheden krijgt de energieverkenner naast de gratis opleiding (met erkend certificaat) een vrijwilligers- en km-vergoeding.

Project Warm Wonen in Weert

Het project Warm Wonen in Weert is een samenwerkingsproject tussen de gemeente Weert, de burgercoöperatie WeertEnergie en de woningbouwcorporatie Wonen Limburg. Binnen het project worden  al meer dan twee jaar werkzaamheden uitgevoerd  op het gebied van energiebesparing in woningen. Het project gaat binnenkort een nieuwe fase is, waarbij de coaches van Wonen Limburg en de energieverkenners van WeertEnergie samen binnen de gemeente optrekken. Dit omdat het steeds belangrijker wordt dat huurders en particulieren in wijken en dorpen samen de handen ineenslaan om minder energie te gebruiken en zelf duurzame energie gaan opwekken. De verkenners helpen inwoners van Weert om hiermee een start te maken.

Interesse?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van je motivatie en telefoonnummer naar: projectbureau@weertenergie.nl  Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.