Logo HeerlijkWeert.

Natuur Challenge

December staat in het teken van de #WeerterIVNNatuurChallenge. IVN Natuureducatie en Heerlijk Weert delen in het kader van Tijd voor biodiversiteit!, twee keer per week een opdracht in de buitenlucht. (Her)ontdek mooie plekjes in Weert, geniet van buiten bewegen, leer meer over een natuur in winterstand, kijk met andere ogen en geniet van heerlijke winterse geuren en smaken in de buitenlucht!

 

IVN Natuur Challenge
Challenge 1

Challenge 1

Ben je er klaar voor? Dan starten we met de eerste Challenge: #riddlemethis ofwel maak je eigen natuurraadsel! Kijk jij bewust om je heen als je buiten rondloopt? Waarschijnlijk vaak niet...

Lees verder...
Challenge 2 - het wolkendek

Challenge 2

Tijd voor Challenge 2: #beatbuienradar. Je stapt vrolijk op de fiets naar een afspraak. Volgens de weerapp blijft het voorlopig droog. Helaas, 15 minuten later kom je als een verzopen kat aan op je afspraak. Herkenbaar? Voortaan droog aankomen op afspraken? Leer het weer voorspellen door middel van de wolken.

Lees verder...

Challenge 3

Wat dacht je van een activiteit waarmee je iets terugdoet voor de natuur? Daag jezelf uit om actief plastic op te rapen tijdens een wandeling. Haal jij een zak vol? Tijd voor challenge 3

Lees verder...
Challenge 4

Challenge 4

Challenge 4 daagt je uit om te speuren naar zogenaamde winterbloeiers. Veel planten en struiken bloeien niet in de winter en gaan in “winterslaap” om met warmere temperaturen weer tot bloei te komen. Echter zijn er toch een aantal winterbloeiers te vinden, zoals de toverhazelaar of winterheide.

Lees verder...
Challenge 5

Challenge 5

Je wilt naar buiten, maar jakkes het regent… en dat in deze nare tijd van lock down.  Toch kan regen juist fijn en rustgevend werken. Dus daag je zelf uit en ga juist naar buiten wanneer het regent. Juist nu kan lekker naar buiten gaan voor dat frisse windje in je hoofd zorgen. Challenge 5!

Lees verder...

Challenge 7

Helaas is momenteel de horeca gesloten. Wil je toch even je huis uit en buiten de deur eten? Doe de #winterspice winterpicknick Challenge en proef het seizoen! Maak wat lekkere wintergerechten, vul een thermosfles met soep of thee en kleed je warm aan. Zoek een bankje of neem een kleed mee en wat dekentjes. Uiteraard volgens de Corona-regels. Je kan natuurlijk ook wat lekkers afhalen/bestellen bij de lokale horeca, om hen te steunen, en dit lekker buiten opeten. Challenge 7 here she is!

Lees verder...
Challenge 6

Challenge 6

Wanneer de lichten uit gaan, passen je zintuigen zich aan. Je ziet minder dus logischerwijs maak je meer gebruik van je reuk, gehoor en tast. Dus zoek een donkere plek bij jou in de buurt op en ervaar hoe je zintuigen zich aanpassen. Ontdek de natuur die ‘s nachts tot leven komt en ervaar de mysterieuze sfeer. Durf jij de Challenge aan om in het donker naar buiten te gaan? Tijd voor Challenge 6!

Lees verder...

Challenge 8

Zie jij ze bijna vliegen in deze gekke tijd? Dat is bij deze Challenge helemaal niet erg. We dagen je namelijk uit om wintervogels te gaan kijken! Vergroot je kennis over vogels en kom tegelijkertijd tot rust. Geniet van challenge 8!

Lees verder...
Challenge 9

Challenge 9

Dit is de laatste uitdaging van de #WeerterIVNNatuurChallenge: #sharingiscaring, ofwel deel jou persoonlijke natuurervaring met iemand anders. Neem een collega, een goede vriend of een familielid mee naar jouw mooiste plekje in de natuur. Vertel waarom de natuur zo belangrijk voor je is. Wat betekent de natuur voor jou? Challenge 9: Sharing is Caring!

Lees verder...
De Weerter IVN Natuur Challenge

Weerter IVN Natuur Challenge van start

#WeerterIVNnatuurchallenge start op dinsdag 1 December. De challenges worden op dinsdag en vrijdag op de socials van Heerlijk Weert en op deze site geplaatst. Doe lekker mee en deel je avonturen met elkaar, online en met ons! Doe dat laatste met de #WeerterIVNNatuurChallenge. Veel plezier!

Lees verder...