De producten die u koopt moeten allemaal gemaakt en vervoerd worden. Door bewust te winkelen, levert u een belangrijke bijdrage aan een schoner milieu en eerlijke handel.

Bewust winkelen

Het is misschien een overbodige vraag, maar hebt u de producten die u zoekt wel echt nodig? Er zijn steeds meer mogelijkheden om spullen te lenen of te huren (bijv. gereedschap dat u maar af en toe gebruikt). Als u een product echt nodig hebt, overweeg dan ook eens een tweedehands optie. Er zijn in Weert meerdere Kringloop-initiatieven waar vaak prima spullen te koop zijn.

Geeft u toch de voorkeur aan iets nieuws, denk dan na over wat u koopt. Waar is het gemaakt en onder welke omstandigheden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan streekproducten (die komen niet met het vliegtuig) of aan Fair Trade producten. Alle keurmerken die iets zeggen over milieu, dierenwelzijn of eerlijke handel staan op de website van Milieucentraal.

Wilt u verantwoord shoppen in Weert en tussendoor een lekker biologisch broodje eten? Dan wijst de Eerlijk Winkelen route u de weg.

Winkelend publiek in het centrum van Weert. Winkelend publiek in het centrum van Weert.