Over wonen in een Heerlijk Weert... en hoe je daar zélf aan kan bijdragen! Samen voor een Heerlijk Weert, dat is het idee. Iedereen draagt op zijn/haar manier een steentje bij aan een groenere en duurzamere leefomgeving. We helpen je graag op weg met de informatie die jij nodig hebt. Ook vind je hier inspiratie, ideeën, tips én mooie voorbeelden uit Weert.

Inspiratieboek duurzaamheidsacties

Wonen in een Heerlijk Weert... en jouw bijdrage daaraan

Je huis (ver)bouwen is hét moment om te kiezen voor een duurzame en toekomstgerichte woning. Duurzaam wonen heeft veel voordelen: het verhoogt je wooncomfort, is vriendelijk voor de portemonnee en het levert direct voordeel op voor je gezondheid én je leefomgeving. Zodat het ook voor de toekomstige generaties nog goed wonen is in Weert. Duurzaamheid gaat namelijk niet alleen over vandaag, maar juist ook over de toekomst.

Samen voor een Heerlijk Weert, dat is het idee. Iedereen draagt op zijn/haar manier een steentje bij aan een groenere en duurzamere leefomgeving. Met een duurzaam gebouwde of verbouwde woning en natuurvriendelijke tuin zet je belangrijke stappen.

En duurzaam (ver)bouwen is lang niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. We helpen je graag op weg met de informatie die jij nodig hebt. Op deze pagina’s kun je inspiratie opdoen voor een groenere, gezondere en duurzamere woning en woonomgeving, vind je ideeën en tips én mooie voorbeelden uit Weert.

Zelf aan de slag!

Vier thema’s staan hier centraal: bouwen & verbouwen, energie, natuur & tuin en hitte, droogte & water. Ontdek welke maatregelen bij jou passen! Klik op één van de vier onderstaande thema's voor meer informatie en maatregelen/acties die bij dat thema horen. 

Foto van een regenton in een groene tuin. Minder steen, meer groen.