Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over isolatie met kooltherm platen, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Isoleren met kooltherm-isolatie

Kooltherm isolatieplaten zijn gemaakt van hardschuim en isoleren zeer goed, waardoor de platen vrij dun kunnen zijn en licht van gewicht. Dat betekent dat deze vorm van isolatie ruimtebesparend is, en dus ideaal voor kleinere woningen.

Het hardschuim, waar de platen van gemaakt worden, is geen natuurlijk materiaal en dus ook niet biologisch afbreekbaar. Hoewel het altijd duurzamer is om te isoleren, is kooltherm dus niet de meest duurzame optie. De platen hebben echter een zeer lange levensduur, en beginnen al bij slechts €5,- per vierkante meter en loopt op tot €25,- per vierkante meter. Daardoor zijn ze flexibel in de mogelijkheden wat betreft budget en gewenste isolatie. Ze zijn eenvoudig op maat te maken en aan te brengen in daken, muren en vloeren. Ondanks de hoge dichtheid van kooltherm, is het ontzettend brandveilig.

Houd rekening met...

  • Deze maatregel is op diverse manieren te realiseren. Zo kan een professioneel bedrijf ingeschakeld worden, maar zijn er ook mogelijkheden voor doe-het-zelf oplossingen. Zorg dat je de voor- en nadelen en de veiligheidsrisico's van tevoren goed in kaart brengt om een goede afweging te kunnen maken.
  • Koolthermplaten hebben een Duurzaam Bouwen-keurmerk, maar zijn niet biologisch afbreekbaar.

Deze maatregel draagt bij aan…

Duurzaam bouwen

Energie(transitie)

Gezondheid

 

Subsidie- en financieringsmogelijkheden

Handige websites

Terug naar overzicht maatregelen
Kooltherm-isolatieplaten (foto van nbd-online.nl)