Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over superisolerend glas of hoog rendementsglas, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Kies voor meervoudig glas

Vervang je enkelglas met dubbel (HR++) of drievoudig (HR+++) glas. Het hoogrendementsglas isoleert 5 tot 6 keer beter dan enkel glas, en 2 tot 3 keer beter dan het klassieke dubbelglas. Drievoudig glas isoleert nog eens dubbel zo goed: tot 12 keer beter dan enkel glas en 6 keer beter dan dubbel glas. Het verschil tussen normaal dubbel glas en HR glas, is dat bij de eerste de ruimte in de spouw gevuld wordt met droge lucht, en bij HR glas met beter isolerend edelgas. De isolatiewaarde verhoogt verder door de aanwezigheid van één of meerdere metaalcoatings op de binnenkant van het raam die de warmte reflexteren, zodat ze minder makkelijk de woning verlaat.

Ondanks de meerprijs is kiezen voor drievoudige beglazing een zinvolle investering. Je bespaart niet alleen op je energiekosten, waardoor de investering snel is terugverdiend, maar je doet jezelf ook een groot plezier op vlak van comfort . Bij drievoudig glas heb je ook minder koeling nodig in warme perioden. Dit zorgt voor een lager energieverbruik.

Houd rekening met...

  • Een integraal energie-advies of stappenplan (isolatie, ventilatie, installatie en duurzame opwekking) is altijd de eerste stap, bijvoorbeeld via warmwoneninweert.nl
  • Niet alle kozijnen zijn geschikt voor drievoudig glas.

Deze maatregel draagt bij aan…

Duurzaam bouwen

Energie(transitie)

Gezondheid

 

Subsidie- en financieringsmogelijkheden

Handige websites

Terug naar overzicht maatregelen
Meervoudig glas in huis.