In de kleurrijke gids 'Smakelink' van de Plattelandscoöperatie, kunt u verkooppunten van agrarische producten in de regio vinden. Dus op naar de boer voor verse producten uit de regio!

Smakelink, Koop je producten vers bij de boer

Ken je het nieuwe initiatief van de Plattelandscoöperatie Peel en Maas Regio al? De Plattelandscoöperatie vormt een brug tussen boerderij en maatschappij en heeft al meer initiatieven genomen om het buitengebied aantrekkelijk en toegankelijker te maken voor recreant en inwoner. Smakelink is daar een mooi voorbeeld van.

Zoek en vind lokale producten van de boerderij

Met de gids Smakelink maakt de Plattelandscoöperatie de verkoop van agrarische producten in de regio beter zichtbaar en vindbaar. Daarnaast wordt een app ontwikkeld waar bedrijven zich kunnen presenteren middels een filmpje en worden de verkooppunten met fietsroutes aan elkaar verbonden.

Lokaal voedsel produceren

Ook de gemeente Weert ondersteunt dit project vanwege de doelstellingen om meer voedsel lokaal af te zetten, de voedselketen te verkorten en meer verbinding te realiseren tussen boer, inwoner en recreant. Verder stimuleert Smakelink inwoners en recreanten om eropuit te trekken in het mooie buitengebied en kennis te nemen van de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd.

Smakelink online

Wil je meer weten over dit project, ga dan naar https://smakelink.nl/ .

 

                      

logo smakelink groentenmand