Bij veel huizen gaat op dit moment nog kostbare warmte verloren. Met het project Warm Wonen in Weert laten we woningeigenaren zien waar warmtelekken zitten. Ook kunnen woningeigenaren gebruik maken van een energieadvies op maat.

Warm Wonen in Weert: warmtescans en advies

Warmtefoto’s

Tijdens de winters van 2016/2017 en 2017/2018 heeft een speciale auto warmtebeelden gemaakt van voorgevels van woningen in Weert in de wijken Moesel, Keent, Biest, Groenewoud, Leuken én de kerkdorpen Altweerterheide en Stamproy.  De warmtebeelden geven aan waar mogelijk warmte verloren gaat. Op de website van WarmWonenWeert staat hier vermeld welke routes de auto heeft afgelegd en van welke woningen een warmtefoto is gemaakt. U kunt de foto van uw huis gratis opvragen via de website. Staat uw huis er niet bij, dan kunt u tegen geringe kosten een nieuwe scan laten maken.

Gratis advies energiebesparing

Voor een gratis advies over energiebesparing kunt u elke 1e en 3e donderdag van de maand van 16.00 tot 18.00 uur terecht bij het Energieloket in de Woonwinkel van Wonen Limburg aan de Wilhelminasingel 175a in Weert. Dit is een gezamenlijk initiatief van Wonen Limburg, WeertEnergie en de Gemeente Weert.

Advies op maat

Indien u op basis van de warmtescan of het gratis inloopspreekuur, aanvullend met een energiecoach wilt spreken over verder maatregelen, dan kunt u via de website de mogelijkheden bekijken en een afspraak maken. Aan aanvullend advies zijn (beperkte) kosten verbonden. Meer informatie: www.warmwonenweert.nl

Hierboven wordt een Youtube-video getoond. U kunt deze video ook via de website van Youtube bekijken.

Warmtescan van een woning. Warmtescan van een woning.