Draag zélf bij aan een Heerlijk Weert! Hieronder vind je informatie over het gebruik van infraroodpanelen als warmtebron, een actie uit het thema ‘Energie’. Bekijk ook de andere informatie, ideeën en tips voor een groenere en duurzamere leefomgeving!

Warmte uit infraroodpanelen

Het toepassen van infraroodpanelen aan/in de wand of plafond is een duurzame manier van ruimte verwarming. De panelen zorgen voor directe stralingswarmte op het lichaam, maar verwarmen ook de ruimte in hoog tempo. De panelen zijn in verschillende vormen verkrijgbaar en zien er stijlvol uit.

Bij lagere temperaturen geven infraroodpanelen toch voldoende gevoel van warmte, vergelijkbaar met de warmte die je ervaart als de kachel aanstaat of de zon schijnt. Een infraroodpaneel hoeft niet continu aan te staan om de warmte in je huis te houden. Het paneel is elektrisch en kan dus goed worden toegepast bij het aardgasloos maken van je woning, mits het huis goed geïsoleerd is. Infrarood panelen zijn zeer energiezuinig door hun efficiëntie: er is geen andere verwarming die zo weinig watt per vierkante meter nodig heeft.

Houd rekening met...

  • Deze maatregel is op diverse manieren te realiseren. Zo kan een professioneel bedrijf ingeschakeld worden, maar zijn er ook mogelijkheden voor doe-het-zelf oplossingen. Zorg dat je de voor- en nadelen en de veiligheidsrisico's van tevoren goed in kaart brengt om een goede afweging te kunnen maken.
  • Een integraal energie-advies of stappenplan (isolatie, ventilatie, installatie en duurzame opwekking) is altijd de eerste stap, bijvoorbeeld via warmwoneninweert.nl

Deze maatregel draagt bij aan…

Energie(transitie)

Gezondheid

Handige websites

Terug naar overzicht maatregelen
Infraroodpaneel in huis (foto van woonwijzerwinkel.nl)